Tien redenen om nooit naar Aruba of Curaçao te gaan

Ik weet het heus wel hoor. 
Heus.
Dat u stiekem wenst dat u in Aruba of Curaçao had gezeten de afgelopen week.
In het zonnetje. Onder de palmbomen.

Maar echt, let me tell you this, het is in Aruba en Curaçao niet alleen maar rozegeur en maneschijn. Of is het nu rozengeur en manenschijn?
Echt niet.
En om dat te benadrukken, heb ik speciaal voor u een lijstje gemaakt met mijn kritiekpunten.
Zodat u weet wat u te wachten staat, mocht u ooit naar één van deze eilanden afreizen.

 1. Overal lopen leguanen en hagedissen. En op zich kan ik daar nog mee leven. Alleen de leguanen en hagedissen die wij zagen, waren ook nog eens heel erg brutaal. Ze kwamen ons appartement binnen, en klommen op de strandstoelen. En daar hou ik dus niet van.
 2. En over vervelende beesten gesproken, er zitten natuurlijk ook overal muggen. Zoemende muggen. De melkboer werd helemaal lek geprikt. En Kobus heeft nu nog steeds twee bultjes op haar armen. Mijn bloed is overigens lang niet zo lekker, maar dat sluit niet aan bij de moraal van dit pleidooi. 
 3. En. En nu komt eigenlijk de belangrijkste klacht, dus let op. In geen enkele supermarkt op Curaçao worden borrelnootjes verkocht. En nee, dit wordt niet gecompenseerd door het feit dat ik net drie zakken borrelnootjes heb opgestuurd gekregen, en het doet er ook niet toe dat ze wel yokidrink en Nederlandse koekjes hadden. Deze klacht gaan over de borrelnootjes.
 4. En ik wil ook even twee punten maken over het klimaat. Het waait namelijk op Aruba en Curaçao de hele tijd hardstikke hard. En dan zit mijn haar niet goed. En bovendien krijg ik dan ook nog eens de hele tijd zand in mijn ogen.
 5. En, het is er ook altijd warm. En daar ga ik van zweten. Dus.
 6. En dan zijn er nog onze hotels. Ook daar was echt van alles mis mee. Zo sliepen we de eerste nachten in de herrie van allerlei carnavalfeestgedruis. En was in ons tweede hotel het ene gordijn langer dan het andere. Nu vraag ik u, dat kan toch niet?
 7. O, en trouwens, het stikt op Curaçao van de Nederlanders. En ik ga toch echt niet op vakantie om Nederlanders te zien. Die zie ik namelijk al elke dag. Tenminste, ik zie elke dag minstens twee Nederlanders. Meestal.
 8. Een geheel ander probleem is dat mijn navel ergens op één van de eilanden is achtergebleven. En dat is toch vreemd. Want wie heeft er nu geen navel?
 9. Zei ik al dat ze nergens borrelnootjes verkochten? Dat was eigenlijk de enige reden voor mij om te gaan.
 10. En dan tot slot, het thuis terugkomen. Want terugkomen van Aruba en Curaçao is dus echt niet tof. En ik moest ook nog eens een extra nacht op Aruba blijven. En nu zit ik dus weer thuis. In de sneeuw. En ik heb heimwee.

Ja.
Zeg nu zelf.
Dit wilt u toch allemaal niet.

37 gedachten over “Tien redenen om nooit naar Aruba of Curaçao te gaan

 1. Ellen

  Nou nee. Dat zou ik echt niet willen. Vooral dat gordijn, dat kan niet. :)
  En dat die navel weg is zou alleen kunnen als je dag in dag uit aan de borrelnootjes gezeten had. Maar die hadden ze dus ook niet.
  Wat ben je toch een eeeh…..ja. Juist dus.
  Ik zit hier te lachen om kwart over 5.

  Reageren
 2. Anoesjka

  Heb je al een klacht ingediend?
  Dat zou ik maar wel doen na zo’n nare vakantie.
  Misschien worden ze daar dan wel zo boos, dat je voor straf een week terug moet.
  Op Bootcamp.
  Dat zou pas erg zijn; cocktails drinken (alcoholvrij uiteraard), in de zon uitwaaien en slapen in een hotel met gelijke gordijnen. Met een beetje pech vind je zelfs je navel terug.
  Hmmmm, dat zou mooi….ehm….vervelend zijn!

  Reageren
 3. 't Kleine Kikkertje

  Ach gos. Ik heb bijna met je te doen. Geen borrelnootjes, geen navel. Wel wind en muggen. Klinkt al als een aardige bootcamp.

  Die navel, tja, ik vrees dat je die over een paar maanden dan maar weer daar moet gaan zoeken. En weer mee terug moet nemen naar de koude Milkmansionland waar je blijkbaar liever zit. Tsss.

  Reageren
 4. Juffrouw Kikkerbil

  Verschrikkelijk zeg! Dat je daar naar toe bent geweest, en niemand die je voor deze vakantie had kunnen behoeden… zo zonde! Ik heb met je te doen… 😉
  Zijn de borrelnoten die je hebt gekregen overigens al op? Wat is je favoriete smaak?

  Reageren
 5. Gerda

  10 redenen voor mij om WEL te gaan:

  01. Broer woont daar (Curacao dus…) sinds oktober 2009
  02. Schonezus woont daar dus ook (nou ja zeg…!)
  03. Omdat ik ze toch best wel heel erg mis
  04. Om te zien waar ze wonen
  05. Om te voelen/ruiken/proeven waarom ze er blijven wonen
  06. Omdat ik ze toch wel HEEL erg mis
  07. Omdat ik geen maand kan wachten (dan komen ze even weer hier…joepie!)
  08. Omdat we dit jaar niet op vakantie gaan (kunnen!) (tja, keuzes, keuzes, keuzes…)
  09. Omdat ik ze HEEL ERG MIS!!!
  10. Omdat het daar WARM is, en dat heb ik nodig na deze winter in Nederland. (maar ik klaag niet hoor!)

  Nou, zal ik dan maar gaan?

  Reageren
 6. ilse

  O ik heb met je te doen zeg , nee dat zou ik echt allemaal niet willen , bah, wat een afgang , het ene gordijn langer dan het andere daar wil je toch niet slapen? O arme Cis blij voor je dat je weer lekker aan het werk kan
  😉

  Reageren
 7. Karien

  Nou waren we net aan het brainstormen over een (of twee) weekje(s) naar de zon. En we dachten aan Thailand. Maar nu ik jouw verhaal lees krijg ik opeens erge zin naar Curacao te gaan.

  Ik houd toch niet van borrelnootjes. En wel van leguanen. En yokidrink.

  Reageren
 8. Baasbraal

  Stackars, stackars Cisca, zoals ze hier zeggen. Tja, ik had ook zo’n rottijd in Mexico! En bij terugkomst was er ook 40 cm. sneeuw bij gevallen, allemaal ellende

  Reageren
 9. Hélène

  Ja, het leven is geen krentenbol, om even met een oud-Hollandsche wijsheid te gooien. Maar hier schijnt vandaag de zon en dat was al heel lang geleden. Hoe’s de sneeuw nu?

  Reageren
 10. Bibi

  Bah wat een ellende allemaal en dan ook nog je navel in het zand laten liggen EN die oneven gordijnen, dat zou voor mij echt de druppel zijn. Maar goed dat je weer terug bent in de kou en de sneeuw, voel je je alweer een beetje mens?;-)

  Reageren
 11. Riz

  ja nou meteen een reden om mijn ikgaopreisnaarcuracao gedachten voor in september in de koelkast te zetten… verdorie….

  offfff zal ik even persoonlijk gaan klagen over die borrelnootjes, oneven gordijnen.. en als ik er dan toch ben dan zoek ik ook wel even naar een navel….

  Reageren
 12. Nicolette

  You’re worst nightmare. Wat zal jij blij zijn dat je weer terug bent. In de sneeuw. In de kou. Met gelijke gordijnen. Zonder muggen. Zonder zweet en zonder navel: da’s echt heel bijzonder. Zoals Joran een heel meisje liet verdwijnen daar, doe jij dat nog eens dunnetjes over met je eigen navel! Tsss.

  Reageren
 13. Anita

  zit nu te denken dat ik misschien toch die reis naar de antillen maar moet cancelen. al zitten er op de bovenwindse beduidend minder leguanen. x

  Reageren
 14. Riet

  Leguanen?? Je bent zo maar even net terug uit live-horror-Jurassic-Park en je hebt heimwee?

  Leguanen. Oh bah. Ik denk dat ik daar vannacht van ga dromen.

  Reageren
 15. von

  Jeetje zeg. Nou. Ik hoef niet meer naar Aruba. Echt niet. Wat een roteiland. Op Sint Maarten hadden ze wel borrelnootjes. Echt. Want die had ik meegenomen. Ha!

  Reageren
 16. kathleen

  Wat is dat voor een ontzettende vakantie geweest zeg! Geen noten,vieze beesten overal,slordige gordijnen,stralende zon en wuivende palmbomen,…Vreselijk gewoon:)Toch wel fijn hé als je zo terug in de sneeuw zit en je probeert niet te melig te doen over wat een mooie en geweldig landen Aruba of Curacau eigenlijk wel niet zijn,niet getreurd,na je beschrijving gaan wij er in elk geval zeker nooit heen willen:)
  Groetjes en droom toch maar van zon en palmbomen,maar dan mét borrelnootjes!

  Reageren
 17. Petra

  Geen borrelnootjes? Die heb ik toch altijd wel gevonden op Aruba! Als ze zijn gestopt met importeren is er inderdaad geen reden meer om te gaan. Maar ja, misschien was er wel zo’n andere expat Nederlander, zoals jij en ik, die ze allemaal in een keer opkocht (heb ik tot mijn schaamte iedere keer gedaan, egoistisch eigenlijk, want toen was er vast ook zo’n toerist als jij, die buiten het net viste).

  Reageren
 18. Roelien

  Wat??? Geen borrelnootjes……!

  Ik snap het. Welke smaak heb jij het liefst, Duyvis toch wel hè?

  Nou, ik ga eens gezellig verder lezen op dit volgens mij leuke blog, even een schaaltje borrelnootjes erbij, dan kan ik vooruit!

  Groet Roelien

  Reageren
 19. Annemiek

  Om een of andere reden denk ik dat die navel kwijtraken niks met Aruba te maken heeft :) Maar ik weet het niet, ben er nog nooit geweest.

  Reageren
 20. inge

  rozengeur en maneschijn. gok ik. en zus had al verteld van die minihagedisjes. zeker ook niet mijn ding. net als die wind. maar die hebben we hier ook. en dan zonder de warmte, en prachtige stranden, megagolven, enz.

  Reageren
 21. Mimi

  Ja bah zeg. Aruba. De naam alleen al. En Curacao. Blegh.

  En het is rozeNgeur (je hebt namelijk meerdere rozen) en manEschijn (wat daar is er voorzover we weten maar eentje van ;).

  Welcome back!

  Reageren
 22. Myrna

  Gelukkig maar dat jullie dan weer thuis zijn. Lijkt me helemaal niks, dat Curacao en Aruba. Een beetje relaxen op het strand en zo: wie wil dat nu?

  Reageren
 23. Hanaa

  De hagedis die dan mee-eet vind ik nog wel meevallen, maar de oneven gordijnen is ECHT schandalig!!!
  In any case, welcome back!!! And congrats on your pregnancy. Wishing you a healthy baby boy or girl!!! Thanks again for stopping by. If you lived closer I’d bake you a cake :o)

  Reageren
 24. Pingback: Nooit naar Aruba of Curaçao

 25. Pingback: Tien redenen om wél naar Aruba te gaan | Kobus en co in Amerika

 26. ishall

  Nou ik ben daar geboren!!
  Als het zo erg kon je gewoon de volgende dag een vliegtuig pakken en terug keren of niet?
  Jij bent gewoon een verwend kind dat is alles.
  Ze moeten jou eens een keer in een onbewoond eiland gooien zonder eten en drinken zodat je leert overleven. Er zijn ergere dingen in het leven dat borrelnootjes en je haar die niet goed zit!!!
  Zorg dat je noooooit meer in je leven naar Aruba of Curacao gaat want dan hoop ik dat de mensen jou persoonlijk eruit schoppen!!!!!!
  bah bah verwend kind dat je bent!!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *